Liposakşın – Soyep Aesthetics
Soyep Estetik

Liposakşın (Liposuction) Nedir?

Liposuction (Liposakşın) düzensiz beslenme ve yaşam biçimi nedeniyle bireylerde oluşan yağlanmanın azaltılması amacıyla yağ hücrelerinin alınmasına yarayan cerrahi operasyondur. Yağ aldırma operasyonu olarak da bilinir.

 

Liposakşın (Liposuction) Niçin Yaptırılır?

Ergenliğin bitmesi ve bireylerdeki vücut gelişiminin tamamlanmasında sonra kötü beslenme alışkanlıkları, egzersiz yapılmaması ve kötü yaşam biçimi vücutta farklı bölgelerde yağlanma yapmaktadır. Yağ hücresi sayısı ergenlikten sonra artmaz, ancak hücrelerin hacmi arttığı için kilo artışına neden olur.

Kilo aldıktan sonra doğru diyet uygulanması ve/veya egzersiz yapılması bile genel kilo ve yağ kaybına neden olsa da bazı bölgelerdeki inatçı yağlanmayı sonlandıramayabilir. Özellikle yağlanma karın, bel etrafı, meme, kalça, basen, bacak, kol içi, ense, gıdık ve yanak bölgelerinde daha fazla olur.

Hamilelik sonrası alınan kiloların da verilmesi ve bölgesel yağlanmadan kurtulmak çok kolay değildir.

Bu inatçı kilolar, vücutta eşitsizliklere ve estetik açıdan kötü bir görünüme yol açmaktadır. Bu durum da bireylerde özgüven eksikliğine ve psikolojik sorunlara yol açmaktadır.

Daha sağlıklı bir görüntü ve psikolojiye sahip olmak için Liposuction (Liposakşın) ameliyatı uygulanabilmektedir.

 

Liposuction (Liposakşın) Ameliyatı Adayları Kimlerdir?

  • Hamilelik sonrası bölgesel kilo ve yağlanma sorunu olan kadınlar
  • Fazla kilo ve yağlanma sorunu olan bireyler
  • Kilo vermesine rağmen özellikle karın, bel etrafı, meme, kol içi, basen, kalça, bacak iç ve dışı gibi bölgelerde bölgesel yağlanma sorunu yaşayanlar
  • Genetik olarak bölgesel yağlanma olanlar(gıdık, ense ve yanak gibi)

 

Ameliyat Öncesi Muayene

Liposuction (Liposakşın) ameliyatı olmayı düşünen hasta adayları öncelikle uzman bir plastik cerrahtan görüş almalıdır. Soyep olarak biz muayene esnasında hastayla ilgili şu konuları gözlemlemekteyiz:

  • Hastanın ameliyatla ilgili beklentilerinin gerçekçiliği
  • Hastanın ruhsal sağlığı
  • Hastanın medikal geçmişi ve varsa hastalıkları
  • Hastanın varsa alerjileri
  • Hastanın kullandığı ilaçlar
  • Hastanın varsa sigara, alkol veya uyuşturucu kullanımı

Hasta adayı operasyondan önce sigara, alkol ve aspirin gibi kan sulandırıcıları bırakmalıdır.

Ameliyattan önce doktor liposuction uygulanacak bölgeden çizimler yapar ve nasıl bir operasyon yapacağını belirler.

 

Operasyonla İlgili Bilgiler:

Liposuction ameliyatında uygulanacak yöntem, ameliyatın uygulanacağı bölgeye, ne kadar yağ alınacağına ve hastanın daha önce liposuction ameliyatı olup olmamasına göre seçilmektedir. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır:

  • SAL (Suction Assisted Liposuction, Vakumlu Liposakşın) : En klasik liposuction yöntemidir. Bu bölgeye, operasyon öncesinde tuzlu sulu, anestezi ve epinefrinli bir karışım enjekte edilir. Daha sonra bölgeye 2 mm çapında bir kesi yapılarak kanül isimli ince tüpler sokulur ve bu kanüller yardımıyla yağ çekme işlemi uygulanır.
  • PAL (Power Assisted Liposuction, Güçlü Liposakşın) Daha geniş alanlardaki yağ hücrelerinin alınmasına yardımcı olur.
  • UAL (Ultrasonic Assisted Liposuction, Ultrasonik Liposakşın) : Ultrasonik ses dalgaları yardımıyla alınmak istenen yağ hücreleri hedeflenir. Klasik liposuction yöntemine göre daha kolay bir yöntemdir ve çevre dokulara daha az zarar vermekte, iyileşme sürecini azaltmaktadır.
  • WAL (Water Assisted Liposuction, Suyla Liposakşın): Deri altına su enjekte edilir ve yağ hücreleri kanüllerle daha kolay emilir.
  • RFAL ( Radio Frequency Assisted Liposuction, Radyo Frekans Destekli Liposakşın): Yağın vakumlanması esnasında deri özel lazerle ısıtılmakta ve daha gergin hale gelmektedir. Bu yöntem sayesinde liposuction sonrası daha gergin bir cilt elde edilir.

Liposuction ameliyatı esnasında farklı miktarlarda yağ alınabilmektedir. Tıbbi olarak günlük 2,5 – 4,5 litre arasında yağ alınması uygundur.

Liposuction sonrasında kesi bölgelerine dikiş atılır ve bandajlanır.

Operasyon Sonrasında

Operasyondan sonra hasta gözlem amaçlı 1 gece hastanede kalır. Bandajlar minimum 4 hafta tutulmalıdır. Ödem, ağrı veya morarma oluşabilir, ancak zamanla geçecektir. Hasta birkaç gün içinde işe dönebilir. Egzersiz ve fiziksel aktivite için ise birkaç hafta geçmesi gerekmektedir.

Operasyon Sürecine Genel Bakış

Operasyon süresi 1-3 saat
Hastanede Kalış Süresi 1 gece
Anestezi Lokal veya Genel
İyileşme Süresi 1 Hafta
Operasyonun Gerçekleştirileceği Hastane Acıbadem International Hastanesi
Tam Sonuç Alınması 1 hafta
Bağlantı Kur!
💬 Müşteri Temsilcisine Bağlan!
Selam,
Nasıl yardımcı olabiliriz ?